EN ISO 22000 Системи керування безпечністю харчових продуктів
-
Впевненість у безпечності системи керування харчових продуктів та якості харчових продуктів без шкоди для здоров’я споживача
-
Зменшення ризиків та їх контроль у всьому харчовому ланцюзі
-
Міжнародне визнання та вихід на глобальні ринки
-
Підвищення довіри споживачів та відповідність найвищим світовим стандартам
-
Зменшення втрат у виробництві та підвищенні ефективності бізнес-процесів за рахунок їх оптимізації
-
Сертифікат на систему керування безпечністю харчових продуктів терміном дії 3 роки
Компетентні органи
Провайдери послуги
Залишити заявку на консультацію
Опишіть свій запит, і наш фахівець зв’яжеться з вами найближчим часом, щоб надати детальну консультацію щодо оцінки відповідності та сертифікації відповідно до вимог законодавства України та ЄС
Сертифікація системи керування безпечністю харчових продуктів ISO 22000
Відповідно до стандарту ISO 22000, безпечність харчових продуктів – це впевненість в тому, що харчовий продукт не спричинить негативного впливу на здоров’я споживача, якщо його приготовлено та/або спожито в їжу відповідно до його використання за призначенням. Безпечність харчових продуктів означає, що їжа, яку ми споживаємо, не завдає шкоди здоров’ю тому, хто її вживає. Це стосується всіх етапів ланцюгу створення продуктів: від вирощування сировини, виробництва та зберігання до транспортування і продажу. Важливо, щоб на кожному з цих етапів харчові продукти не забруднювалися шкідливими мікроорганізмами, хімікатами або фізичними предметами.
Сертифікація системи управління безпечністю харчових продуктів являє цінність для організації, її клієнтів та стейкхолдерів і є засобом забезпечення впевненості в тому, що організація запровадила систему управління безпечністю харчових продуктів, яка відповідає вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи керування безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюзі» та заснована на принципах європейської моделі HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point).
Всі етапи сертифікаційного аудита систем управління виконуються згідно з вимогами EN ISO/IEC 17021-1, ISO 19011 та обов’язковими документами IAF (Міжнародного Форуму з Акредитації).
Для чого необхідна Система менеджменту харчової безпеки:
- – захист здоров’я споживачів;
- – відповідальність перед законом;
- – підвищення продуктивності підприємства та рівня довіри споживачів;
- – підвищення конкурентоспроможності;
- – оптимізація внутрішніх процесів.
Сфера акредитації наших органів:
- – переробляння харчових продуктів, інгредієнтів та кормів для домашніх тварин (С);
- – громадське харчування/послуги з харчування (Е);
- – торгівля, роздрібна торгівля та електронна торгівля (F);
- – послуги з транспортування та зберігання (G);
- – виробництво пакувального матеріалу (I)
Наші переваги
Широка сфера акредитації: наші органи акредитовані на майже всі стандарти, на які акредитовує НААУ
Первинна сертифікація систем менеджменту, наглядові аудити протягом усього терміну дії сертифіката, а також ресертифікація
Дієвіть та значущість сертифікату під час участі у тендерах, постачання та виходу на нові ринки
Відповідність законодавчим та галузевим вимогам, покращення внутрішніх процесів
Довгострокова співпраця та дотримання стратегії “WIN-WIN”
Зниження ризиків та неефективних витрат, додаткові можливості оптимізації процесів та розвитку бізнесу
Нормативне регулювання у сфері
Згідно із Законом України № 771/97-ВР від 23.12.1997 р. «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Наказом Мінагрополітики та продовольства України № 590 від 01.10.2012 р. «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи керування безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюзі» в Україні для всіх операторів ринку харчових продуктів є обов’язковим впровадження Системи управління безпечністю харчових продуктів, заснованої на принципах НАССР. Згідно з цими правовими документами, в Україні передбачається впровадження європейської моделі системи забезпечення безпеки та якості харчових продуктів, заснованої на принципах НАССР. Для кого обов’язкове впровадження НАССР:
- виробники харчових продуктів;
- магазини, що реалізують харчові продукти;
- оператори ринку, що зберігають та транспортують харчові продукти;
- стаціонарні кафе, бари, ресторани, точки продажу напоїв та їжі;
- пересувні, тимчасові заклади продажу напоїв та їжі;
- їдальні у закладах освіти та на підприємствах.
HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.
Вартість сертифікації системи керування безпечністю харчових продуктів
В кожному конкретному випадку вартість залежить від часу аудиту, який розраховується індивідуально. Головними факторами з яких формується час проведення аудиту є: розмір організації, складність її процесів, кількість співробітників, види продукції, що виготовляються, та ступінь підготовленості організації. Що впливає на кількість аудиторів, а відповідно і на вартість робіт з сертифікації.
.
Зв’яжіться з нами будь-яким зручним способом або напишіть напряму Провайдерам – органам оцінки відповідності, акредитованим НААУ відповідно до вимог EN ISO/IEC 17021-1:
.
1. Орган з сертифікації систем менеджменту ТОВ “СЕРТИФІКАЦІЙНИЙ ЕКСПЕРТНИЙ ЦЕНТР АСУ“
2. Орган з сертифікації систем менеджменту ТОВ “НПП МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ І СИСТЕМИ“
Сертифікат органу з сертифікації має містити наступне:
- назва сертифікату
- номер реєстрації сертифікату в реєстрі органу оцінки відповідності
- термін дії
- умови чинності сертифікату
- на який вид діяльності поширюється дія системи керування безпечністю харчових продуктів
- назва продукції, коди КВЕД/ДКПП, категорія/підкатегорія харчового ланцюга
- кому виданий (підприємство, організацця)
- відповідність вимогам нормативних документів
- як здійснюється контроль відповідності сертифікованої системи керування безпечністю харчових продуктів
- орган, що видав сертифікат
- підстава для видачі сертифікату
- додаткова інформація (за необхідності)
- підпис керівника або уповноваженого представника та печатка (якщо застосовується) органу з сертифікації
- контактна інформація органу оцінки відповідності
ТЕРМІН ДІЇ СЕРТИФІКАТУ – ТРИ РОКИ
Як отримати сертифікат ISO 22000
Етапи співпраці з органами оцінки відповідності – від першої консультації з нашим менеджером до отримання сертифіката
Запит та консультація
Оформлення заявки
Проходження сертифікаційного аудиту
Результат
Ми підготували відповіді на часті запитання від клієнтів